16.9.11

Heerlijk toch?

Tijdens de zomervakantie is Siep 1 jaar geworden. Hip hip hoera!
En dat hebben we natuurlijk gevierd, meer dan 1 keer zelfs.


Ziet ie er niet heerlijk uit, deze verjaardagscake?  Helemaal homemade, en meteen een tester voor wat ik eerder gelezen had in 'n artikel.
Cake bakken, dat zal jullie nog wel lukken, toch? Chocolade smelten en daarmee de cake bestrijken ook nog wel, neem ik aan. Maar dat mooie witte versiersel? Wel ...


Dit artikel las ik dus een tijd geleden in Kook (het kookmagazine van Spar) en dacht meteen, dat moeten we eens uitproberen. 
chocolade smelten - check
boterpapier in driehoek knippen - check
driehoek oprollen tot 'frietzak' - check
'frietzak' vullen met gesmolten chocolade - iets meer knoeien, maar check
bovenaan het boeltje oprollen (zodat je kan nijpen zonder dat de chocolade er langs boven uitkomt) en aan het puntje een klein stukje afknippen - check
en versieren maar!

Om het helemaal vlot te laten verlopen, nog dit: 
* Vul de 'frietzak'/spuitzak niet helemaal tot aan de rand (je moet de rand nog kunnen omplooien)
* probeer de randen van de spuitzak proper te houden
* knip eerst een klein stukje punt af. Je kan altijd nog extra knippen
* probeer gelijkmatig te spuiten (oefening baart kunst)
* test de spuitzak eerst, zo verknoei je die prachtige cake/taart niet meteen.
* vergeet niet: kliederen, kladderen, smossen, knoeien, ... met chocolade wordt het heerlijk :) om vingers en duimen van af te likken.

Onze tweede taart zag er trouwens zo uit: 



en hij was niet alleen ietsje mooier, hij was ook ietsje lekkerder. Geen 'gewone' cake deze keer, maar bevroren koekjesdeeg. Huh? Ja, dat dacht ik ook toen ik er voor de eerste keer van hoorde. Maar het is HEERLIJK! Moet je zeker eens proeven. 

En de jarige zelf? Wel die had het tijdens het bosspel heerlijk naar zijn zin, samen met zijn grote broer en alle andere genodigden. 


En kon eenmaal thuis niet snel genoeg alle cadeautjes openmaken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten